Ο αγώνας

Ο αγώνας Spilia Trail 2022 είναι ο δεύτερος αγώνας του Troodos National Forest Park Trail ChampionshipTrailTroodos και περιλαμβάνει δύο αγωνίσματα, καλύπτοντας τις ανάγκες των απαιτητικών και έμπειρων δρομέων βουνού αλλά και των αρχαρίων και λάτρεων του βουνού. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 10η Ιουλίου 2022 και τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου και διοργανώνεται με την στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους και του Τμήματος Δασών, ως επίσης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους.

Το Πρωτάθλημα Troodos National Forest Park Trail ChampionshipTrailTroodosπέραν από τον αγωνιστικό του χαρακτήρα έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας για τα λουλούδια και φυτά προς εξαφάνιση που υπάρχουν στην περιοχή του Τροόδους. Ο αγώνας των Σπηλιών είναι αφιερωμένος στο λουλούδι “Κυνόγλωσσο το τροόδιο” με λατινική ονομασία “Cynoglossum troodi” που απαντάται στην περιοχή του Τροόδους και περιλαμβάνεται στην Κόκκινη Βίβλο και είναι προς εξαφάνιση.

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο αγωνίσματα, τον αγώνα Spilia Trail απόστασης 21.3 km για τους απαιτητικούς και έμπειρους δρομείς και τον αγώνα Spilia TrailRun 4 Fun απόστασης 8km για αρχάριους και λάτρεις του βουνού. Η εκκίνηση των αγωνισμάτων θα γίνει στην έξοδο του χωριού παρά την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του χωριού.

Races not found...

Organizers