Το TrailTroodos© είναι ένα πρωτάθλημα που αποτελείτε από έξη αγώνες κατάταξης ορεινού τρεξίματος και ένα μεγάλο τελικό αγώνα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή TrailTroodos©.

Ο κάθε αγώνας θα αναδεικνύει τους νικητές του, ενώ ταυτοχρόνως οι δρομείς με την συμπλήρωση της συμμετοχής στον κάθε αγώνα και αναλόγως με την κατάταξη τους θα συγκεντρώνουν βαθμούς που μεταφέρονται στην συνολική βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Η συνολική  συγκομιδή βαθμών θα μεταφέρεται στον τελικό αγώνα TrailTroodos Ultra©. Ο τελικός αγώνας θα αναδεικνύει τον Πρωταθλητή Ορεινού Τρεξίματος Κύπρου Trail Troodos και ο οποίος θα κερδίζει την συμμετοχή του σε αγώνες του εξωτερικού.

Οι αγώνες με χώρους εκκίνησης χωρία της οροσειράς του Τροόδους όπως τα Σπήλια, Πρόδρομο, Μηλικούρι και Κακοπετριά θα διέλθουν από πανέμορφα και τραχιά μονοπάτια της φύσης, χωμάτινους δασικούς δρόμους, ποταμούς αλλά και απάτητα μονοπάτια και με αποστάσεις από 23 μέχρι και 45 χιλιόμετρα. Οι δρομείς θα απολαύσουν τις όμορφες πλαγιές του Ολύμπου, τα βουνά του Κύκκου, τις απότομες πλαγιές της Μαδαρής και την φιλοξενία των χωριών της περιοχής Τροόδους. Η απόσταση και βαθμός δυσκολίας θα διαφέρει και σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν δύο αγωνίσματα.

 

Verengaria Trail R...

All information about the race will be released soon

Platania Forestry ...

All information about the event will be released shortly

Troodos Geopark Tr...

All information about the event will be released shortly